arbejdscomputer
19. maj 2021 Af Redaktionen Fra

En guide til valg af arbejdscomputer

reklame

Vælg den rigtige arbejdscomputer, så den kan klare de opgaver den skal på jobbet

Står du og mangler en ny computer til dit arbejde, eller skal du købe nye computere til dine ansatte? Så er der et virvar af forskellige aspekter, man skal granske og overveje, før man foretager sig sådan et dyrt køb.

Hvad er det helt præcist en arbejdscomputer helst skal kunne? Og hvordan undgår man at investere i noget, man ikke har brug for? Det er det, vi i denne artikel vil udforske, så du kan foretage dig det mest sobre valg, når der skal købes nye arbejdscomputere.

Stærk men praktisk

Normalt er stærke computere, såsom dem egnet til gaming, meget tunge og store. Jo mere man forventer af ydeevnen, des større skal delene typisk være. Men en arbejdscomputer skal man typisk transportere mellem mange forskellige steder, og så nytter det ikke, den er klodset og vejer flere kilo.

Det handler altså om at ramme en balance mellem styrke til arbejdsopgaver, og det praktiske ved at have noget, der let kan transporteres. Et forslag til en computer, der har denne balance, er Hp elite dragonfly modellen.  Den vejer kun et kilo, har gode højtalere og en skærm, du kan bøje og vende som om, det var en tablet. Den opfylder alle de praktiske kriterier, og så har den også en rimelig styrke til arbejdsformål.

Skærmstørrelse og USB-porte

Udover de to store kriterier som styrke og fleksibilitet, så er der også en masse andre funktioner, man skal overveje. For eksempel, hvor stor skal skærmen være? En større skærm gør det lettere at overskue, hvad man laver og arbejder med, men det gør typisk også computeren mindre mobil.

Har du brug for USB-porte? Så er det også vigtigt, computeren har mere end én, hvis du gerne vil koble en mus eller andet til.

En tredje ting, som folk ofte overser, det er et HDMI-stik. Hvis du skal bruge computeren til at lave præsentationer, så er det ret vigtigt, du kan forbinde den til en projektor. Hvis computerne ikke har noget HDMI-stik, så duer det ikke.

Computere fra IBM har typisk en god balance mellem disse ting, som gør dem til nogle af de mest funktionelle computere på arbejdsmarkedet.

Vigtigheden i at træffe det rette valg

Computere er dyre redskaber, og derfor et det også vigtigt, man køber det rigtige fra start af. Hvis de købte computere ikke lever op til arbejdspladsens formål og opgaver, vil det skabe irritation og nedsat produktivitet.

En computer er som en tredje arm på arbejdspladsen, og man er afhængig af, om de virker som de skal. Så sørg altid for at gøre dig klart, hvad der kræves af computeren, og hvad den kan, før du køber.