artmoney kirsten murhart
7. november 2020 Af Redaktionen Fra

Kom med i et kunstfællesskab med Artmoney

Artiklen indeholder reklamelinks

Skab dine egne artmoneys og deltag i det globale kunstfællesskab

Artmoney-ideen er stor. Som medlem kommer du med i et globalt kunstfællesskab og kan bruge din billedkunst som en regulær betalings­form. Ideen bag artmoney, er et lille unika-værk der måler 12×18 cm og holder en fastlagt kurs på kr. 200 for tid og evighed.

For købere af de små kunstværker er der flere plusser, bl.a. får man et lille originalt maleri af sin ynglingskunstner, man får mulighed for at kunne sælge det igen til samme pris som man har givet for det, man kan gå ned til sin damefrisør og betale noget at sin regning, hvis frisøren er tilmeldt Artmoney. Ideen er at fremme kunsten og glæden ved et lille originalt kunstværk.

Hvad får kunstneren ud af det

Der er flere muligheder hvor man, både som kunstner og køber har fordele. Artmoney-portalen hjælper din kunst afsted som en salgsplatform og arrangerer flere udstillinger og formidling. Portalen udvides konstant både med butikker, forretninger og kunstnere. Deltagelse er ganske enkelt for både bruger og kunstner.

Som kunstner kan man eksempelvis sælge sine små kunstværker i et måneligt abonnement. Det vil betyde at du som kunster der maler, lad os sige 5 artmoney til 5 personer har en fast indtægt på 1.000 kr hver måned.

Som kunstsamler får glæden ved at købe selv et lille værk fra en kendt og elsket kunstner.

Ideen kom fra kunstneren Lars Christian Kræmmer

Artmoney blev opfundet og grundlagt i 1997 efter en ide af kunstneren Lars Christian Kræmmer. Han er stadig primus motor bag projektet og er særdeles aktiv og arrangerer forskellige artmoney-udstillinger i hans eget galleri og via andre udstillingsmuligheder.

Hvis man ønsker at deltage, er beløbet for en udøvende kunstner er 365,00 plus moms, altså kun 1,25 pr. dag med moms og her får man adgang til egen portalside og et meget værdifuld kunstfællesskab med andre udøvende kunstnere.

Det koster intet at deltage som shop eller butik og man kan selv vælge hvor meget af prisen, på sit produkt der kan udgøre artmoney beløbet (det kan være fra 1% til fuld betaling med artmoney).

Læs mere om artmony her.

Foto: ARTMONEY-BILLEDE er malet af Kirsten Murhart.